Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ
& ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑ


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ
ΑΡΓΙΑΣ - ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
Συνάδελφοι Ιούνης 2009

Δυο μέρες μετά τις ευρωεκλογές ο εκλεκτός της ΝΔ δήμαρχος Αμαρούσιου Πατούλης, συνεχίζοντας στην ίδια γραμμή του Κουτελάκη (ΣΥΝ) στη Ν. Σμύρνη, της Κριεκούκη (ΠΑΣΟΚ) στη Μάνδρα κλπ. προχώρησε στην πιο αντεργατική ενέργεια. Στέλνει στην ανεργία 120 εργαζόμενους που δουλεύουν στο δήμο και τα νομικά πρόσωπα μέχρι και 15 χρόνια.
Με την απόφαση του, το δημοτικó συμβούλιο επιβεβαίωσε τις προβλέψεις μας χαρακτηρίζοντας 120 εργαζόμενους ως «πλεονάζον προσωπικό» απολύοντάς τους.
Στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο πάρθηκε απόφαση ότι ο δήμος είναι τουριστικός καταργώντας έτσι την Κυριακή αργία εφαρμόζοντας την εργάσιμη βδομάδα των 7 ημερών και 68 ωρών και ότι μπορεί να προσλαμβάνονται άλλοι συμβασιούχοι - όμηροι.
Η Ε.Ε. και η κυβέρνηση καταργούν την μόνιμη και σταθερή δουλειά, σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι στην Τ.Α. απασχολούνται με ελαστικές σχέσεις εργασίας και στο εμπόριο κυριαρχεί η ημιαπασχόληση. Η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. (δήμαρχοι που στηρίζουν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ) την αβαντάρει στο έργο της με την πρόσληψη ακόμα 20.000 συμβασιούχων από τον Ιούλη, για να αντιμετωπίσει δήθεν την ανεργία επικαλούμενη την οικονομική κρίση, συμφωνώντας με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Αυτά τα μέτρα μαζί με όσα αποφασίστηκαν στα όργανα της Ε.Ε. αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, χτυπούν όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία. Επιδιώκουν την μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζόμενων και τους θέλουν υποτακτικούς, όμηρους στην πολιτική τους, να μη σηκώνουν κεφάλι, χωρίς δικαιώματα, για να αντέξει τάχα η οικονομία !!!.
Από την άλλη και η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ προτείνει να προσλαμβάνονται με 8μηνα συμβασιούχοι στους τουριστικούς δήμους. Έτσι υποκρίνεται ότι υπερασπίζει τη σταθερή μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα; Κουβέντα δεν κάνει για τις απολύσεις, για τους απλήρωτους εργαζόμενους, για το ζήτημα της υπεράσπισης της σταθερής και μόνιμης εργασίας.
Συνάδελφοι είναι ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μας την αντίσταση μας ενάντια σ’ αυτούς … «που μας παίρνουν το ψωμί απ το τραπέζι».
Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής.
Τα κόμματα, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ, ΣΥΝ), οι δήμαρχοι, που υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, την κερδοφορία του κεφαλαίου δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην Τ.Α. και στο εμπόριο τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες σε: Συγκέντρωση την Τρίτη 23 Ιούνη στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι στις 6.30 μ.μ. και παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο.

Να μην αποδεχτούμε τετελεσμένα και να αγωνιστούμε για :
• Kαμμία απόλυση εργαζόμενου. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Σταθερή μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα για όλους με 35ωρο, 5νθήμερο, 7ωρο.
• Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία. Νομοθετική κατοχύρωσή της.
• Κατάργηση όλων των νόμων της Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
• Όλοι οι εργαζόμενοι των Δημοτικών επιχειρήσεων να απορροφηθούν από τους δήμους και μετά να κλείσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ
& ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ &ΤΙΣ Δ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν έχουν σταματιμό οι απολύσεις στους δήμους όλης της χώρας μετά τον Κουτελάκη (ΣΥΝ) στη Ν. Σμύρνη τον Πατούλη (ΝΔ) Μαρούσι, ο δήμαρχος Πάτρας Φούρας (ΠΑΣΟΚ) προχώρησε σε απολύσεις στέλνοντας στην ανεργία 37 μουσικούς επειδή διεκδικούσαν το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά και με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Οι απολύσεις δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ που έβαλαν τις υπογραφές τους για να γίνουν οι εργαζόμενοι – λάστιχο. Ο ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕΔΚΕ πρότεινε τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης. Η πολιτική τους μας βάλλει από παντού. Μας θέλουν «μερικώς» εργαζόμενους, «μερικώς» ασφαλισμένους, σε μια μόνιμη εργασιακή περιπλάνηση. Παίρνουν μέτρα να μας πλήξουν όχι μόνο στο εισόδημά μας, αλλά σε όλο το φάσμα της ζωής μας. Παίρνουν μέτρα ώστε να δουλεύουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια στη συντριπτική πλειοψηφία τους έρχονται να εφαρμόσουν είτε με το καρότο, είτε με το μαστίγιο όλα τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα (ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, προγράμματα stage κ.ο.κ.)
Καταγγέλλουμε τη σχεδιασμένη από την πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής τραμπούκικη επίθεση σε εργαζόμενους και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, που συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα των απολυμένων συναδέλφων της Πάτρας.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, το ταξικό κίνημα θα δώσει την απάντηση που τους αξίζει.
Η συσπείρωση, η ενότητα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι αυτή που τρομοκρατεί τους δημάρχους και τους υποτακτικούς τους. Η ενότητα των εργαζομένων και ανέργων που παλεύουν για να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες τους, μπαίνει γυαλί – καρφί στο μάτι όλων όσων αποδέχονται τη λογική του «κέρδους», του «εφικτού», του συμβιβασμού.
Καλούμε όλα τα σωματεία στο λεκανοπέδιο να πάρουν αποφάσεις συμπαράστασης του αγώνα των συναδέλφων μας. Να καταδικάσουν κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και κύρια αυτής που θέλει να μας κρατάει σκυφτούς.
Η μόνη λύση στο πρόβλημα των απολύσεων, των συμβασιούχων, των εργαζομένων των ΟΤΑ είναι η πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά όλων.
Διεκδικούμε:
 Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων.
 Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άσχετα απ΄ τον τρόπο πρόσληψης. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.
 Άμεση υπογραφή ΣΣΕ με 1.400€ κατώτερο μισθό - 52€ μεροκάματο.
 30ωρο – 6ωρο – 5μερο στα ΒΑΕ και 35ωρο – 7ωρο – 5μερο για το υπόλοιπο προσωπικό.
 Καμία ιδιωτικοποίηση και ΣΔΙΤ από τους Δήμους.

Σαν εργαζόμενοι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
Έχουμε τη δύναμη να εμποδίσουμε τα νέα χειρότερα μέτρα που έρχονται.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
18/6/2009