Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ την ΤΡΙΤΗ 1η ΙΟΥΝΗ στην ΟΜΟΝΟΙΑ 6.30 το απογευμα

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Μάης 2010
Η επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Μην έχουμε καμία αυταπάτη! Θα προσπαθήσουν να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα προκειμένου να βγει το κεφάλαιο αλώβητο από την καπιταλιστική κρίση και να περάσει στη φάση της ανάκαμψης ρίχνοντας εξ’ ολοκλήρου τα βάρη στους εργαζόμενους.
Για τον λόγο αυτό και εμείς συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την αντεπίθεση με στόχο έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, αυτόν της ικανοποίησης των δικών μας αναγκών και όχι του κεφαλαίου.
Με τα μέχρι τώρα κυβερνητικά μέτρα οι μισθοί μας μειώνονται μηνιαίως περίπου 20%. Η μονιμότητα συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο, με τον «Καλλικράτη». Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις, για επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, για υλοποίηση των αντιδραστικών αλλαγών που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και διάσπαση του ενιαίου δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, για επιβολή νέων φόρων, για ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, παράδοση του περιβάλλοντος στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου.
Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε 40 χρόνια χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα & να βγαίνουμε στη σύνταξη στα 70, με μια σύνταξη ελεημοσύνης των 300 ευρώ.
Στη συνείδησή μας δε νομιμοποιούμε ούτε ένα λεπτό τα βάρβαρα & αντιλαϊκά μέτρα και η αισχρή προπαγάνδα που τα συνοδεύει.
Ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί. Κάθε ημέρα θα συγκεντρώνουμε δυνάμεις. Κάθε ημέρα θα προετοιμαζόμαστε μέχρι να βάλουμε στην άκρη και αυτούς και το σύστημά τους.
Συνεχίζουμε. Ακόμα πιο αποφασιστικά με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης, 1η Ιούνη και προετοιμάζοντας την επόμενη πανελλαδική, πανεργατική απεργία με την κατάθεση του αντιασφαλιστικού κυβερνητικού εκτρώματος. Σύνθημα μας ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.
Η εργατική τάξη μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορεί και
πρέπει να γίνει δύναμη ανατροπής και βαθιών αλλαγών.
Προσυγκέντρωση πλατεία Καραϊσκάκη 6.00 το απόγευμα
Η γραμματεία του Συντονιστικού

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Αθήνα 25 Μάη 2010
Συνάδελφοι
Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού από Κυβέρνηση, , ΚΕΔΚΕ ΕΝΑΕ και κομμάτων του ευρωμονόδρομου δεν μπορεί να κρύψει το αντιδραστικό περιεχόμενο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» εναρμονίζεται με αποφάσεις και συνθήκες της Ε.Ε.[αποτελεί κομμάτι του μνημονίου που υπέγραψε η Κυβέρνηση με τη τρόικα] και γι’ αυτό αποτελεί εργαλείο για να περάσει πιο εύκολα, πιο γρήγορα, πιο ολοκληρωμένα η αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική. Συνδέεται με όλα τα βάρβαρα μέτρα που αποφάσισαν και στήριξαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ & ΛΑΟΣ.
Με τον «Καλλικράτη» η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις, για επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, υλοποίηση των αντιδραστικών αλλαγών που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και διάσπαση του ενιαίου δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, επιβολή νέων φόρων, ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, παράδοση του περιβάλλοντος στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου.
Οι συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα θα είναι τεράστιες, όσο το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν προτάσσει στην πάλη του έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρο τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του κι όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.
Η λογική του εφικτού και των αποσπασματικών προτάσεων, που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας είναι αδιέξοδη και «υπηρετεί» την κυβερνητική πολιτική, αφού δεν αναδεικνύει το περιεχόμενο και τη στόχευση της διοικητικής μεταρρύθμισης, τις αιτίες και τους υπεύθυνους που την υπηρετούν δεν είναι τυχαίο ότι η αρχική τοποθέτηση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ ήταν φουλ υπέρ του Καλλικράτη ως ανάγκη για τη κοινωνία και τη Τ.Α. !!!!!
Δεν οργανώνουν ολοκληρωμένα, με συνέχεια και συνέπεια τους αγώνες και την πάλη των εργαζομένων, δεν τους εντάσσουν σε ένα συνολικό πλαίσιο διεκδίκησης των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Προχωράνε σε ευκαιριακές «ντουφεκιές στον αέρα» επιδιώκοντας απλά να διατηρήσουν ένα «αγωνιστικό» προφίλ τώρα που όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έχουν καταλάβει τη κρύβεται πίσω από το Καλλικράτη, και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς εφ’οσον ήταν και παραμένουν ενεργητικά τμήματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από της 11 το ΠΡΩΙ μέχρι το τέλος του ωραρίου την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΗ 2010
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.30 στην πλατεία Συντάγματος
Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν. Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Η γραμματεία του Συντονιστικού

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ στην ΟΜΟΝΟΙΑ, 10 π.μ

Αθήνα 14/5/2010

Στις 20 Μάη απεργούμε μαζικά σε κάθε χώρο δουλειάς. Aπαιτείται να νεκρώσουν όλοι οι δήμοι της Αττικής. Το μήνυμά μας θα είναι ακόμα πιο βροντερό από αυτό της απεργίας της 5ης του Μάη, που δεν είχε προηγούμενο.
Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ κλιμακώνουν την επίθεση στα δικαιώματα μας, στο μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Μετά τις περικοπές στις αποδοχές, τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τη νέα φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών, ανακοίνωσαν νέα σκληρότερα μέτρα για την Ασφάλιση.
Με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Υλοποιούν τις ομόφωνες αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων σε όλες τις χώρες και για νέα προνόμια, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στην πλουτοκρατία, ξεκινώντας από τους τραπεζίτες. Στόχος τους είναι να γίνουν συνολικά φθηνότεροι οι εργαζόμενοι και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Για να αυξηθεί η εκμετάλλευση των εργαζομένων και η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Κρύβουν ότι για τα χρέη και τα ελλείμματα φταίνε οι επιδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές στην πλουτοκρατία και όχι οι χαμηλοί μισθοί και οι συντάξεις.
Το αντιασφαλιστικό τερατούργημα που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι ο οδοστρωτήρας της κοινωνικής ασφάλισης, τα πάντα καρατομούνται σε «νέους» και «παλιούς» ασφαλισμένους καθώς και σε συνταξιούχους. Εκτελούνται εν ψυχρό όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα. ΝΔ και ΛΑΟΣ είναι συνένοχοι στο έγκλημα.
Με τον «Καλλικράτη» η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις, για επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, υλοποίηση των αντιδραστικών αλλαγών που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και διάσπαση του ενιαίου δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας που έπρεπε να έχουν, επιβολή νέων φόρων, ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, παράδοση του περιβάλλοντος στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες να μην πιστέψουν το παραμικρό από όσα καθησυχαστικά ανέφερε ο υπουργός εργασίας για τα ώριμα δικαιώματα. Να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων την τρομοκρατία περί χρεοκοπίας το οποίο είναι προσχεδιασμένο από τη συμμαχία αστικών κομμάτων – κεφαλαίου – ΕΕ.
Γυρίστε τη πλάτη στα κόμματα του κεφαλαίου και στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ που συναινούν με την αντιλαϊκή επίθεση.
Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν. Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Η τρομοκρατία των ελλειμμάτων και της πτώχευσης της χώρας, δεν περνάνε!
Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και Όχι ο λαός!!! Ή αυτοί ή εμείς!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ, 10 το πρωί
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ