Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

προωθηση ανακοινωσης: ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΤΑ
τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973632190
e-mail : symbasiouhoiota@yahoo.gr 14/09/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

π
Το Παναττικό Συντονιστικό των Συμβασιούχων στους ΟΤΑ πήρε απόφαση να συμμετέχει στην προγραμματισμένη κινητοποίηση στις 23 Σεπτεμβρίου στον Άρειο Πάγο και πορεία στην Βουλή. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή τους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους με stage στους Δήμους, προσυγκέντρωση στον Σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους στις 8:30 το πρωί. Η επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα είναι σκληρή και η απάντηση μας πρέπει να είναι ανάλογη. Η 23 Σεπτέμβρη να είναι μέρα απεργίας για τους συμβασιούχους να μη δουλέψει κανείς να κλείσουν τα πάντα στους Δήμους.
Ο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης, προϋποθέτει να μπουν στην άκρη οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ. Δεν μπορούν, ούτε θέλουν να οργανώσουν τους εργαζόμενους για να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να βάλουν στην γωνία συνδικαλιστικές ηγεσίες που βάζουν εμπόδια στους αγώνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Είναι καθαρό ότι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, είναι να γιγαντώνουν τις στρατιές των συμβασιούχων και να διαιωνίζουν το καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας. Στους περισσότερους Δήμους έχουμε απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους και οι εκλεκτοί Δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ , ΝΔ και ΣΥΝ στέλνουν των κόσμο στα δικαστήρια για ασφαλιστικά μέτρα για να παραμείνουν μέχρι τις εκλογές στις δουλειές και μετά να πάρουν πόδι.
Θέλουν μία και καλή να μην αφήσουν κανένα περιθώριο μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων να τους στείλουν στην ανεργία ή σε ατελείωτες διαδικασίες με μοριοδοτήσεις για να εργαστούν και πάλη σαν συμβασιούχοι με πρόσχημα την αξιοκρατία. Στην πραγματικότητα επιδιώκουν την ανακύκλωση της ανεργίας.
Είναι σίγουρο ότι η καινούρια φάμπρικα δικαστικών προσφυγών που έχουν ανοίξει δεν είναι προς όφελος των συμβασιούχων, αφού η εξασφάλιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι πρωτίστως πολιτικό ζήτημα και όχι νομικό.
Καλούμε τους συνάδελφους να αγωνιστούμε για:
- Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας.
- Καμία απόλυση, μονιμοποίηση για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
- Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί – αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Κοινή δράση για την υπεράσπιση των Λαϊκών αναγκών με το ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ – ΜΑΣ συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο στις 23 Σεπτεμβρίου το απόγευμα στις 18:30 στην Ομόνοια. Προσυγκέντρωση στις 18:00 στην Πλ. Καραϊσκάκη.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ