Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΗ Από τις 11.00 έως τέλος του ωραρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΗ
Από τις 11.00 έως τέλος του ωραρίου
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ
12.00 πλατεία Ομόνοιας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Απρίλης 2010
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ βλέπουν να συρρικνώνονται διαρκώς οι μισθοί, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, να περικόπτονται οι δαπάνες για την περίθαλψη. Το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων αδυνατεί να καταβάλει το εφάπαξ σε χιλιάδες δικαιούχους, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, σαν αποτέλεσμα των χρόνιων πολιτικών καταλήστευσης των αποθεματικών των Ταμείων. Η «λύση» που δρομολογείται είναι η αύξηση των εισφορών των δημοσίων υπαλλήλων, ακόμα και η παρακράτηση ενός μισθού.
Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων στο Δημόσιο εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στις πληρωμές γιατρών και φαρμάκων. Πριν λίγο καιρό η Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών έβγαλε φιρμάνι ότι ο ΟΠΑΔ δε θα καλύπτει 87 εξετάσεις στους συμβεβλημένους γιατρούς. Ενώ με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου - σύμφωνη με τις κατευθύνσεις της ΕΕ - αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, μετατρέπεται η ασφάλιση, από κοινωνική σε επαγγελματική.
Ταυτόχρονα η τεράστια έλλειψη προσωπικού (ελεγκτές γιατρούς και διοικητικό προσωπικό) έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους εργαζόμενους που καθυστερούν την αντικατάσταση συνταγολογίων και θεώρηση βιβλιαρίων, αυτή η κατάσταση θα επιδεινωθεί από την 1η Μαΐου αφού οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώνουν εξολοκλήρου τα φάρμακα μια και οι φαρμακοποιοί θα σταματήσουν την παροχή φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους.
Συνυπεύθυνες σ΄αυτή την κατάσταση είναι η πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ που συμφώνησαν με το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων στο χρηματιστήριο με αποτέλεσμα την λεηλασία τους.
Απέναντι σε αυτήν την πολιτική οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πρέπει να συμμετέχουν μαζικά στην στάση εργασίας αλλά και την προσυγκέντρωση του συντονιστικού διεκδικώντας:
• Αποκλειστικά Δημόσια αναβαθμισμένη και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
• Πλήρη κάλυψη των αναγκών της υγείας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες
• Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο υγείας, της συμμετοχής στις εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις και τα φάρμακα.

Η γραμματεία του Συντονιστικού