Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ την ΤΡΙΤΗ 1η ΙΟΥΝΗ στην ΟΜΟΝΟΙΑ 6.30 το απογευμα

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Μάης 2010
Η επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Μην έχουμε καμία αυταπάτη! Θα προσπαθήσουν να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα προκειμένου να βγει το κεφάλαιο αλώβητο από την καπιταλιστική κρίση και να περάσει στη φάση της ανάκαμψης ρίχνοντας εξ’ ολοκλήρου τα βάρη στους εργαζόμενους.
Για τον λόγο αυτό και εμείς συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την αντεπίθεση με στόχο έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, αυτόν της ικανοποίησης των δικών μας αναγκών και όχι του κεφαλαίου.
Με τα μέχρι τώρα κυβερνητικά μέτρα οι μισθοί μας μειώνονται μηνιαίως περίπου 20%. Η μονιμότητα συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο, με τον «Καλλικράτη». Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις, για επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, για υλοποίηση των αντιδραστικών αλλαγών που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και διάσπαση του ενιαίου δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, για επιβολή νέων φόρων, για ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, παράδοση του περιβάλλοντος στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου.
Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε 40 χρόνια χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα & να βγαίνουμε στη σύνταξη στα 70, με μια σύνταξη ελεημοσύνης των 300 ευρώ.
Στη συνείδησή μας δε νομιμοποιούμε ούτε ένα λεπτό τα βάρβαρα & αντιλαϊκά μέτρα και η αισχρή προπαγάνδα που τα συνοδεύει.
Ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί. Κάθε ημέρα θα συγκεντρώνουμε δυνάμεις. Κάθε ημέρα θα προετοιμαζόμαστε μέχρι να βάλουμε στην άκρη και αυτούς και το σύστημά τους.
Συνεχίζουμε. Ακόμα πιο αποφασιστικά με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης, 1η Ιούνη και προετοιμάζοντας την επόμενη πανελλαδική, πανεργατική απεργία με την κατάθεση του αντιασφαλιστικού κυβερνητικού εκτρώματος. Σύνθημα μας ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.
Η εργατική τάξη μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορεί και
πρέπει να γίνει δύναμη ανατροπής και βαθιών αλλαγών.
Προσυγκέντρωση πλατεία Καραϊσκάκη 6.00 το απόγευμα
Η γραμματεία του Συντονιστικού