Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ
& ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα 9/3/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αποκάλυψη του συντονιστικού των ΟΤΑ για τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην εκδήλωση κλαδικών ασυντόνιστων αγώνων με επιμέρους αποσπασματικά αιτήματα και μορφές πάλης ώστε να κατακερματίσουν τη δράση των εργαζόμενων να μην προκύπτει συνολική καταδίκη των μέτρων και κυρίως να μην προκύπτει από τους εργαζόμενους η ανάγκη μαζικής εγκατάλειψης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των άλλων πολιτικών δυνάμεων πού στηρίζουν αυτά τα μέτρα.
Σήμερα απαιτείται η μαζική συμμετοχή του κλάδου, ο συντονισμός της δράσης με δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και όχι κινήσεις όπως η κατάληψη της χωματερής και με αποσπασματικό πλαίσιο δεν εξυπηρετούν παρά τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ και γενικότερα του κεφαλαίου.
Όλα αυτά ενόχλησαν την ΠΑΣΚΕ στους ΟΤΑ μετά την με κείμενο κατεύθυνσης προς τα σωματεία που ελέγχει επιτίθεται στο ΠΑΜΕ και την ΔΑΣ ΟΤΑ, γιατί τους δυσκολεύει και τους βάζει εμπόδια στα σχέδια τους.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά τον βίο και την πολιτεία τους, που επί χρόνια στήριζαν και στηρίζουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Είναι αυτοί που τόσα χρόνια ξεπουλούν τους αγώνες του κλάδου.
Είναι αυτοί που έχουν μεγάλη ιστορία συνειδητής απεργοσπασίας στο κλάδο.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να απομονώσουν την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ γιατί είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
• Όλοι οι εργαζόμενοι αποφασιστικά και μαζικά συμμετέχουμε στην Απεργία στις 11 Μάρτη στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 11 το πρωί με προσυγκέντρωση στις 10π.μ. στην Πλατεία Καραϊσκάκη.


Η Γραμματεία του Συντονιστικού