Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

ΟΛΟΙ στη 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Πέμπτη 15 ΙΟΥΛΗ Από τις 11.00 έως τέλος του ωραρίου ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ 11.30 πλατεία Ομόνοιας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και
συνάδελφοι Αθήνα 9/7/2010

Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ κλιμακώνουν την επίθεση στα δικαιώματα μας, στο μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Μετά τις περικοπές στις αποδοχές, τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τη νέα φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών, με την ψήφιση από την βουλή την Πέμπτη 15 Ιούλη του «ασφαλιστικού» των δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση ολοκληρώνει το αντιασφαλιστικό έγκλημα της σε βάρος όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στους αυτοαπασχολούμενους.
Και αυτό το νομοσχέδιο ξεθεμελιώνει και ισοπεδώνει δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών. Εντάσσει και τους δημόσιους υπάλληλους στο ΙΚΑ, σε έναν οργανισμό που τον έχουν χρεοκοπήσει οι γαλαζοπράσινες κυβερνητικές πολιτικές. Αυξάνει τον εργάσιμο βίο στα 40 χρόνια και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για άνδρες και γυναίκες. Καθιερώνει το αίσχος της βασικής σύνταξης των 360!!! Ευρώ και της αναλογικής σύνταξης που την υπολογίζει επί του μέσου όρου των μισθών όλου του εργάσιμου βίου!!! σε κλιμακούμενα ποσοστά αναπλήρωσης που αρχίζουν από 0,80% για τα 15 χρόνια ασφάλισης και φθάνουν στο 1,31% για τα 36 χρόνια ασφάλισης και στο 1,50% για τα 40 χρόνια ασφάλισης. Δηλαδή όλες οι συντάξεις θα αρχίζουν από το 12% και κλιμακωτά οι ανώτερες δεν θα ξεπερνούν το 40% του μέσου όρου των μισθών όλου του εργάσιμου βίου.
Ουσιαστικά δηλαδή καταργείται η σύνταξη και αντί γι’ αυτήν θα δίνεται ένα επίδομα επαιτείας για όσους ελάχιστους θα καταφέρουν να έχουν πλήρη εργασία, πράγμα αδύνατο σε συνθήκες γιγάντωσης της ανεργίας και των μεσαιωνικών ευέλικτων εργασιακών σχέσεων και η επίθεση δε σταματάει εδώ αφού με το νόμο του «Καλλικράτη» η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις, και για παραπέρα επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Επίσης με αυτόν το νόμο υλοποιούνται οι αντιδραστικές αλλαγές που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και διάσπαση του ενιαίου δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας και επιβάλλονται νέοι φόροι, ενισχύονται οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και παραδίνεται το περιβάλλον στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου.
Έτσι συναποφάσισαν και διέταξαν από κοινού η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ με τη σύμπραξη της ΝΔ, του ΛΑΟΣ αλλά και με τη συναίνεση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού στη στρατηγική του κεφαλαίου, στη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας που υπηρετείται με τέτοιες ακραίες αντιλαϊκές πολιτικές. Γι’ αυτό απαιτείται η καταδίκη και η αποδυνάμωση των πολιτικών δυνάμεων ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ που τα προωθούν. Πρέπει να καταδικαστούν, το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και ο ΣΥΝ στον κλάδο, που στήριξαν πριν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, τις κυβερνήσεις, τους Δημάρχους και τους Νομάρχες που τα προώθησαν.
Μετά απ’ όλα αυτά, παίρνουμε μαζικά μέρος στην 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 15 Ιούλη και στην συγκέντρωση στην11.30 πλατεία Ομόνοιας.
Συμμετέχουμε στις καταλήψεις των δημαρχείων την τρίτη 13 Ιούλη από της 10 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι.
Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν
•Να αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο για το δημόσιο και να ακυρωθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
•Να απαγορευτούν άμεσα οι απολύσεις. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνιμη σταθερή και με δικαιώματα εργασία για όλους. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας.
•Άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης για τους Αορίστου χρόνου με δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες.
•Να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα. 1.400 βασικό μισθό, 1.120 ευρώ σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
•Σύνταξη στα 30 χρόνια χωρίς όρια ηλικίας ή στα 60 για άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Μειωμένα όρια κατά 5χρόνια αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
•Όχι στον «Καλλικράτη» νομός είναι το δίκιο του εργάτη.
•Δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη παιδεία, με κατάργηση κάθε
επιχειρηματικής δράσης.
•Αποκλειστικά Δημόσια αναβαθμισμένη και δωρεάν υγεία και πρόνοια
για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους
τομείς.

Η Γραμματεία του Συντονιστικού