Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (Σταδίου) ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 11 π.μ

Αθήνα 3 /8/2010
Το συντονιστικό των ΟΤΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το ΔΝΤ, την ΕΕ που συναποτελούν ενιαία συμμαχία και έχουν εξαπολύσει συνολική επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Απόρροια αυτής της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής είναι και η μη καταβολή των οφειλών του κράτους στους δήμους.
Σήμερα οι οφειλές του κράτους στην ΤΑ ξεπερνούν τα 9 δισ. Ευρώ και η κυβέρνηση αντί να καταβάλει τις οφειλές της προς τους ΟΤΑ σπρώχνει τους δημάρχους να πάρουν δάνεια για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες τους καθώς και την πληρωμή των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖΑ, αφού για χρόνια στήριξαν όλες τις γαλαζοπράσινες αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές, σήμερα στηρίζουν με τη στάση τους και επί της ουσίας τον "Καλλικράτη", με τον οποίο ενισχύεται η κερδοφορία του κεφαλαίου. Η μεταφορά στους Δήμους αρμοδιοτήτων στους τομείς Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας, δηλαδή τομείς που την ευθύνη για τη χρηματοδότηση και υλοποίησή τους θα έπρεπε να την έχει το κράτος, οδηγεί στην παραπέρα αποδιάρθρωση του ενιαίου, δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους, στην ιδιωτικοποίηση και πάρα πέρα εμπορευματοποίησή τους. Αυτοί οι δήμαρχοι αντί να διεκδικήσουν άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους στους δήμους ετοιμάζονται να πάρουν νέα δάνεια και ο λαός θα πληρώνει νέα μεγάλα χαράτσια και θα ζει με τραγικό τρόπο τις περικοπές, όπως γίνεται με τους απλήρωτους εργαζόμενους, το κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών, κ.ά.
Καλούμε τους δημάρχους τα δημοτικά συμβούλια να μην προχωρήσουν σε νέους δανεισμούς αλλά να διεκδικήσουν τις οφειλές που ξεπερνούν τα 9 δισ. Ευρώ από την κυβέρνηση.
Καλούμε τους εργαζόμενους αποφασιστικά να δράσουν για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και την πρόσληψη νέων μονίμων για την κάλυψη ουσιαστικών αναγκών που υπάρχουν.
Να απαιτήσουν την πληρωμή όλων των εργαζομένων που είναι απλήρωτοι. Να υπερασπιστούν το εισόδημα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να το μειώσει εκ νέου στο όνομα του νέου μισθολογίου και της σύνδεσης μισθού – παραγωγικότητας.
Να οργανωθούν στα ταξικά Συνδικάτα, να δυναμώσουν τον ταξικό πόλο στους ΟΤΑ και συνολικά το ΠΑΜΕ, το οποίο αποτελεί το μοναδικό φάρο αντίστασης των εργαζομένων και το αποκούμπι τους στην ανελέητη επίθεση κυβέρνησης, τρόικας και κεφαλαίου.
Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών (σταδίου) Τετάρτη 4 Αυγούστου 11 π.μ που θα πραγματοποιήσουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ.
Η γραμματεία του Συντονιστικού